Affogato, perfecțiunea într-un pahar

Dacă niciodată nu v-ați putut hotărî ce iubiți mai mult – cafeaua sau înghețata – atunci răsfățul de care vă povestim astăzi o să vă cucerească definitiv. Ne-am gândit că și perioada anului este perfectă pentru a vă face cunoștință cu el: vremea se răcește și, după cum auzim de la clienți și vedem din statistici, românii se cam retrag de lângă vitrinele cu înghețată.

Minunăția din meniul Caprices pe care v-o prezentăm astăzi are și marele avantaj că vă permite să vă bucurați de o cupă de înghețată chiar și pe timp mai friguros, fără grija unei răceli sau a unui gât dureros. Și asta pentru că înghețata este și un pic… fierbinte. Vă explicăm imediat.

Affogato, căci așa se numește preparatul, vine din Italia, țara multor miracole culinare, și îmbină într-un mod absolut delicios pasiunea pentru espresso și înghețata de vanilie. În traducere, „affogato” înseamnă „înecat”, dar mulți italieni folosesc termenul și pentru „sufocat” și nuanțează sensul spunând că poate însemna și senzația pe care o ai când guști ceva atât de bun, încât parcă îți taie respirația.

Prepararea sună cât se poate de simplu, dar secretul stă în niște ingrediente cu totul excepționale. Practic, peste o cupă de înghețată de vanilie se toarnă un espresso abia făcut. Înghețata astfel înecată dă o savoare de nedescris cafelei. Vorba aceea, sorbiți și ne pomeniți!

Vă așteptăm în piața Amzei la numărul 13 să vă preparăm un affogato extraordinarissim.