Avem noi motive să mâncăm ciocolată!

E clar că nu mai aveam nevoie de ele – pentru cei mai mulți dintre noi ciocolata este delicioasă punct. Dar, pentru cei care vor un răspuns și la întrebarea „Dar cât e de sănătoasă?” veștile sunt cât se poate de bune.

Așadar, dacă vreți să vă știți feriți de probleme medicale precum diabetul sau atacurile cerebrale de care, din nefericire, auzim tot mai des, atunci consumați ciocolată.

De-a lungul anilor cercetările au arătat că ciocolata neagră este benefică pentru creier, în cazul în care este consumată cu moderaţie, însă un studiu publicat în revista Neurology, a arătat în premieră că orice tip de ciocolată acţionează asupra vaselor de sânge. Mai precis, ciocolata are efect asupra nivelului de dioxid de carbon care afectează vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia şi având, astfel, un impact pozitiv la nivelul celulelor creierului. Este în totalitate meritul flavonoizilor, antioxidanți puternici, care se găsesc mai ales în cacao, și care contribuie la prevenirea afecţiunilor cardiace.

Tot acestor antioxidanți găsiți din belșug în ciocolată trebuie să le mulțumim pentru că reduc riscul de inflamaţii cronice, care pot cauza diabet şi cancer.

Acum că v-am spus secretul unei sănătăți de fier, vă așteptăm în piața Amzei, numărul 13, să vă ispitim cu cei mai savuroși antioxidanți din lume – îi conțin din plin pralinele noastre belgiene, marca Bruyerre.