Dați-i sorbetul ce-i al sorbetului

Ce știți despre sorbet? Nu mare lucru, așa e? Nu, să nu răspundeți că este o cremă groasă cu mult zahăr și colorată, căci intrați pe teritoriul șerbetului. Sorbetul, în schimb, este unul dintre cei mai buni prieteni ai omului amator de gusturi fine, pe timp de vară. Plin de vitamine și minerale, fără strop de proteine animale și extrem de răcoritor, acest deliciu ar face bine să nu lipsească din meniul zilelor de foc.

Pe înțelesul tuturor, sorbetul este verișorul vegetarian al înghețatei. Modul de prepare, textura seamănă extrem de tare, doar că el nu conține deloc lapte, smântână, ouă – nici urmă de ingredient din familia lactatelor. Asul din mâneca sorbetului sunt fructele – fie sub formă de suc, fie sub formă de piure. Amestecate cu zahăr și apă, în rețete iscusite și bine păzite, acestea se transformă în magnificul sorbet. Pentru că este lipsit de ingrediente lactate, acesta are mai puține calorii decât înghețata și mult mai multe vitamine și minerale, din piureurile de fructe. Asigurați-vă, însă, că sorbetul pe care urmează să-l încercați este într-adevăr făcut cu piureuri naturale, ca să vă bucurați de toate beneficiile pentru sănătate ale materiei prime. În sorbet nu vom găsi deloc colesterol, firește, nici grăsimi saturate, de care am fost învățați să fugim cât ne țin picioarele. Dacă alegeți varianta naturală, fără conservanți, coloranți și arome din pungi, veți recunoaște că are un gust cu adevărat memorabil. Teoretic, conținutul de fructe reprezintă cam 40% din sorbet, restul zahăr, apă sau, pentru căutătorii de gusturi noi, rom, șampanie, campari.

La Caprices, vă așteaptă sortimente catalogate de clienții noști drept „deosebite”, „demențiale”, „extraordinare”. E și normal, compania belgiană Gilfi, de la care importăm, produce de peste 30 de ani sorbet artizanal cum altul nu-i. Vă ispitim cu câteva: campari cu cireșe amare, căpșuni și zmeură, fructe de pădure, lămâie verde, căpșuni cu mentă și piper, mango cu fructul pasiunii, zmeură cu ceai verde. Așadar, fie că știți cu ce se mănâncă sorbetul, fie că nu i-ați dat niciodată o șansă, vă așteptăm în cioco-gelateriile noastre ca să vă schimbăm radical părerea despre acest produs senzațional.