Recomandarea Caprices: noul muzeu al ciocolatei, din Bruxelles

Incontestabil, capitala Belgiei este raiul celor topiți după ciocolată, iar maeștrii ciocolatieri de acolo fac mai mult decât artă. Nu găsești pe harta lumii un loc cu o ciocolată mai delicioasă decât cea de la Bruxelles, dovadă că și noi, cei de la Caprices, am ales să vă aducem în România tot niște dulci capodopere belgiene, semnate Bruyerre. De câteva zile, țara care consideră ciocolata „patrimoniu național”, i-a deschis și un muzeu, la Bruxelles, într-o fostă ciocolaterie.

Belgian Chocolate Village sau Muzeul Ciocolatei Belgiene se află în Koekelberg, un cartier situat în afara circuitelor turistice clasice, în ciuda impozantei sale bazilici care domină partea de nord-vest a oraşului Bruxelles.

Vizitatorii vor putea să descopere lanţul de producţie a ciocolatei, de la culesul fructelor până la transformarea lor, vor putea afla întreaga poveste a seminţelor de cacao și vor fi la curent cu toate polemicile (inclusiv religioase) născute pe tema dulcelui desert.
Muzeul are şi o seră tropicală, un atelier în care sunt organizate cursuri şi demonstraţii şi – desigur, asta ne interesează pe noi, pofticioșii, un spaţiu pentru degustare, în care atât marile firme, cât şi artizanii din domeniu, îşi expun specialităţile.

Sfatul nostru este să nu ratați această vizită delicioasă, dacă vă nimeriți cu treabă sau în vacanță prin capitala Belgiei. Noi așteptăm, cuminți și un pic invidioși, poze și impresii!

Sursa: http://www.mediafax.ro/life-inedit/ciocolata-patrimoniu-national-in-belgia-are-propriul-muzeu-la-bruxelles-13310466